Nepečené orechové keksy bez múky a cukru
20.04.2015 12:24:24
Ingrediencie
1 1⁄4 šálka vlašských orechov
1 šálka mandlí
1⁄4 šálka medu ((alebo polovicu šálky odkôstkovaných vopred namočených datlí))
1 čajová lyžička škorice
1 šálka kokosu
trocha pikantný džem
Inštrukcie
Použila som mleté vlašské orechy, lebo som také mala, cesto však bolo trošku suchšie, odporúčam použiť nemleté orechy, alebo pridať lyžicu roztopeného kokosového oleja. Orechy a kokos dôkladne rozmixujeme v mixéri s ostrými nožmi. Pridáme med (môžeme nahradiť pol šálkou datlí, ktoré namočíme na cca na 1 hodinu do vody a pred mixovaním scedíme), ak máte radi pridajte škoricu a štipku soli a ešte premixujeme. Hmotu rozdelíme na rovnú plochu cca 30x40cm, ja som dala naspodok papier na pečenie. Hmotu dôkladne "utlačíme" zhruba do rovnakej hrúbky a dáme na pár hodín do chladničky, prípadne na kratšiu dobu do mrazáku. Stuhnutú hmotu opatrne nakrájame na malé štvorce, alebo obdlžníky. Lepšie sú menšie, keksíky sú dosť "sýte". Na polovicu štvorcov rozotrieme pikatný džém, ak máte radi a máte doma, tak na druhú môžete natrieť arašidové maslo, ja som nemala a navzájom spojíme. Pri týchto keksíkoch mám ešte rezervy. Cesto len s medom sa viac drobí ako keď som namiesto medu dala datle. Skladujeme v chladničke.
Komentáre